20. Yıl Özel Sayı Makale Çağrısı

20.Yıl Özel Sayı Çağrısı

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi 2003 yılından bu yana yayın hayatına devam etmektedir. Türkiye’de iletişim alanında ilk yayın yapan dergiler arasında olan Akdeniz İletişim 20. yılına özel bir sayı yayınlama hazırlığındadır. Kasım 2023’te yayımlanacak 20. Yıl Özel Sayısı için meslektaşlarımızı bu alandaki çalışmalarını göndererek bu özel sayıda dergimizin sayfalarını onurlandırmaya davet ediyoruz.

20. Yıl Özel Sayısı kapsamında Türkiye’de iletişim fakültelerinin, iletişim alanında her basamakta eğitimin, akademik yayınların, araştırma eğilimleri, akreditasyon ve kalite yönetim süreçlerinin, ve mezun deneyimlerinin ele alındığı çalışmalara yer verilecektir. Bu çerçevede aşağıdaki başlıklarla sınırlı olmamak üzere hakemli akademik çalışmaların yanı sıra davetli katkı yazılarına da yer verilecektir.

• İletişim müfredatları
  • İletişim araştırmaları alanındaki eğilimler
  • İletişim alanına odaklanan bibliyografik, bibliyometrik çalışmalar ve meta analizler
  • İletişim alanındaki dergi yayıncılığı
  • İletişim alanının duayenleri
  • İletişim eğitimi ve akreditasyon süreçleri
  • İletişim alanında verilen ödüller ve bu ödüllerin iletişim eğitimindeki yeri
  • İletişim eğitimine eleştirel yaklaşımlar
  • İletişim eğitimi, istihdam ve mezunlar

Hakem süreçlerinin zamanında tamamlanabilmesi için yazarlarımızdan Akdeniz İletişim dergisinin biçimsel kurallarına özen göstermelerini ve çalışmalarını 1 - 15 Eylül 2023 tarihleri arasında Dergipark sistemi üzerinden yüklemelerini önemle rica ederiz.

Eklenme tarihi: 9.02.2023 16:30:05
Son güncelleme: 9.02.2023 16:33:40